Τρόποι Επικοινωνίας

1Αποστολή Email.
2Τηλ. +30 2752099499
3Κιν. +30 6974128427, 6946002272

Αν εξακολουθείτε να έχετε προβλήματα, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε, στέλνοντας ένα e-mail στο info[@]kinisis.eu . Σας ευχαριστούμε!

Ώρες Γραφείου

Δευ-Παρ » 9:00πμ - 2:00μμ & 5:30μμ - 8:30μμ
Σαβ » 9:00πμ - 2:00μμ
Κυριακές μόνο με ραντεβού!

Careto: Ο νέος, τρομακτικά εκλεπτυσμένος και επικίνδυνος ιός

careto660Τα περισσότερα προγράμματα κακόβουλου λογισμικού που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο, έχουν δημιουργηθεί από «ερασιτέχνες». Οσον αφορά όμως το «Careto» τα πράγματα διαφέρουν αισθητά.

Πρόκειται για ένα τρομακτικά εκλεπτυσμένο ιό που θέτει σε κίνδυνο τους υπολογιστές, συλλέγοντας -παράλληλα- προσωπικά δεδομένα. Σύμφωνα με τη Washington Post, λειτουργεί ως εξής:

Στέλνει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φαίνονται σαν να έχουν αποσταλεί από πηγές ειδήσεων, όπως η Guardian και άλλα. Πολλοί κάνουν κλικ στους συνδέσμους που λαμβάνουν καταλήγοντας σε ένα σκοτεινό ιστότοπο που σαρώνει τον υπολογιστή, εντοπίζοντας τα τρωτά του σημεία. Είναι το ίδιο επικίνδυνος τόσο για Windows, OS X και Linux και μπορεί να βλάψει και συσκευές iOS και Android.

Μόλις μολυνθεί ένας υπολογιστής, το κακόβουλο λογισμικό είναι σε θέση να συλλέξει οποιαδήποτε πληροφορία θέλει: από έγγραφα, συνομιλίες στο Skype, κλειδιά PGP, κωδικούς Wi - Fi κ.α., ενώ μπορεί να παρακολουθεί όλες τις λειτουργίες των αρχείων.

Το θέμα είναι πως κανείς δεν ξέρει από που προήρθε αυτός ο σοφιστικέ, όπως τον χαρακτηρίζουν, ιός. Τα χαρακτηριστικά του κυκλοφόρησαν από το Kaspersky Labs, το οποίο αναφέρει ότι πρόκειται για έναν από τους χειρότερους ιούς που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ.

Πηγή: iefimerida.gr

comments
TOP